Skola Hemma vinner Guldlänken 2020

Årets vinnare av innovationspriset Guldlänken är RISE för samarbetsprojektet Skola Hemma, ett stöd för skolor för att hantera konsekvenserna av Coronapandemin.

På webbplatsen skolahemma.se finns stöd, information och kunskap som skolor kan använda för att möta de utmaningar som uppstår på grund av den pågående pandemin.

Ur juryns motivering:

”Skola Hemma etablerades i bred samverkan och under rekordkort tid för att möta ett akut behov i och med Coronasituationen. Med ett tydligt syfte att vara en kompass för skolsverige i en snabb och nödvändig omställning, har tjänsten kraftigt bidragit till att förflytta såväl positionerna som hela samhällets inställning till distansundervisning.”

– Det känns jätteroligt att ha vunnit Guldlänken för ett projekt som har pågått intensivt under kort tid. Det unika med projektet är att det bottnar i samverkan mellan ett brett spektrum av olika aktörer i samhället som engagerat sig i en angelägen fråga, säger Carl Heath, utbildningsdirektör och projektledare för Skola Hemma i statliga forskningsinstitutet RISE.

– I år tävlade många mycket kvalificerade och starka initiativ, vilket var en utmaning för juryn. Skola Hemma vann priset för sitt arbete men också för samverkan, passion och modet att gå före, säger Louise Callenberg, sektionschef digital förnyelse och samverkan på SKR och juryns ordförande.

Priset delades ut idag av Anders Ygeman, energi- och digitaliseringsminister, under den digitala konferensen Offentliga Rummet.